ukrainian_tueswu_1У Всесвітній день вчителя, що відзначається 5 жовтня, Інтернаціонал освіти відзначає цінність педагогічної професії та підкреслюю роль учителів у зміцненні професії.

Всесвітній день вчителя – це можливість вшанувати та зробити професію учителя сильнішою. Трансформація освіти починається з того, що ми цінуємо вчителів, поважаємо вчителів і забезпечуємо центральну роль професійної освітянської спільноти, Інтернаціоналу освіти, у прийнятті рішень.

Цінувати голоси вчителів

Інтернаціонал освіти зауважує, що перевантажені роботою, недооцінені та недооплачувані, вчителі часто залишають професію, яку люблять і, якої так потребує світ. Натомість, небагато молодих людей прагнуть стати вчителями. Результатом цього є глобальна нестача понад 44 мільйонів вчителів в усьому світі – криза, яка ставить під загрозу право на освіту. Це викликало глобальний заклик міжнародних інституцій до зміцнення цієї професії.

Цей день підкреслює необхідність вирішення системних проблем, з якими стикаються вчителі, і налагодження більш активного соціального діалогу щодо ролі педагогів в освіті.

Заходи до Всесвітнього дня вчителя у 2024 році будуть присвячені темі «Цінуймо голоси вчителів: на шляху до нового соціального контракту в галузі освіти». 

Ця тема ще раз підкреслює нагальність взаємодії з учителями для вирішення проблем, з якими стикається Інтернаціонал, але, що найважливіше, для визнання і використання експертних знань і внеску, який міжнародна організація разом робимо в освіту.

Відзначення Всесвітнього дня вчителя

Інтернаціонал освіти заохочує відзначити цей день у вашій школі та громаді, використовуючи набір комунікаційних інструментів, які допоможуть підвищити обізнаність через ваші соціальні мережі.

Інтернаціонал освіти також поінформує про ваші заходи до Дня учителя на своїх платформах та соціальних мережах.

Якщо ви вже плануєте захід, – поділіться інформацією та фотографіями із колегами з відділу комунікацій Інтернаціоналу: communications@ei-ie.org.

Захід ЮНЕСКО до Всесвітнього дня вчителя

Інтернаціонал освіти також заохочує приєднатися до заходу ЮНЕСКО, що присвячений Всесвітньому дню вчителя у 2024 році. Новий президент Інтернаціонал освіти Мугвена Малулеке представлятиме організацію на цьому глобальному відзначенні.

Захід відбудеться в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі 4 жовтня о 9:30 за центральноєвропейським часом.

На цьому заході буде підкреслено важливість інтеграції поглядів вчителів в освітню політику та створення сприятливого середовища для професійного розвитку, адже тема є відповіддю на значні виклики, висвітлені

Групою високого рівня з питань вчительської професії Генерального секретаря ООН та нещодавньою Глобальною доповіддю про вчителів, включаючи нові ключові відомості про зростаючий дефіцит вчителів та погіршення умов їхньої праці.

Відзначення розпочнеться з урочистої церемонії, на якій виступлять представники ЮНЕСКО, МОП, ЮНІСЕФ та Інтернаціоналу освіти.

Ключовою темою буде важливість нового соціального контракту в освіті, а також прозвучать думки вчителів із різних країн про поліпшення політики й практик у сфері освіти.

За заходом можна стежити онлайн.

Вшановуючи нашу професію у Всесвітній день вчителя, усі міжнародні організації, професійні спільноти, суспільство повинні продовжувати об’єднуватися, щоб закликати уряди до активних дій щодо підтримки та захисту прав освітян: фінансувати в якісну освіту та інвестувати у вчителів у всьому світі.

Підтримайте учителів у соціальних мережах!

Привітати освітян та виразити свою підтримку можна й у соціальних мережах. Використовуйте запропонований нижче пост та зображення і не забудьте позначити Інтернаціонал освіти та Профспілку працівників освіти і науки України, щоб посилити ваші повідомлення:

  • @eduint на X
  • @EducationInternational на Facebook
  • @eduint в Instagram

Обов’язково використовуйте #WorldTeachersDay у кожному дописі.

  • @ponorgua на X
  • @educationworkers на Facebook

У цей #WorldTeachersDay Інтернаціонал освіти та Профспілка працівників освіти і науки України закликає всі уряди прислухатися до думки вчителів, зміцнювати соціальний діалог із професійними спільнотами задля підтримки освітян!

#GoPublic, #FundEducation

Міжнародний відділ ЦК Профспілки
 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>