IMG-e5e5b3f0bb3da70b7dedb05606994fc0-VНапередодні нового навчального року розширене засідання президії комітету Чернігівської обласної організації розглянуло питання  про практику застосування Положення про атестацію педагогічних працівників у 2023 -2024 навчальному році. З інформацією з даного питання члени президії заслухали Олексія Лугину, юрисконсульта обласної організації.  Він зазначив ряд позитивних норм  Положення і зупинився на недоліках, які вже було видно ще до початку його практичного застосування, і Чернігівська обласна організація Профспілки вказувала на них ще на етапі прийняття цього документа. Щоб запобігти формуванню невірної практики застосування Положення Чернігівська обласна організація видала коментар до цього документа і розмістила його на власному сайті,  довела до організаційних ланок і провела навчання  профспілкового активу. Вжиті заходи дозволили провести процес атестації педагогічних працівників у  минулому навчальному році у межах правового поля.

зображення_viber_2024-08-26_21-37-48-714Є позитивна практика реалізації  частини другої п. 2 розділу ІІ щодо входження представників Профспілки до складу атестаційних комісій тих закладів, де відсутні профспілкові осередки. Слід відмітити позицію Первинної профспілкової організації Остерської громади (голова Надія Бобруйко), у якій входження представника профспілки до складу атестаційної комісії у такому закладі було використано як мотиваційний фактор залучення педагогів до профспілки.

Обласна організація взяла участь у підготовці нової редакції Положення про атестацію педагогічних працівників. На даний час воно прийняте з урахуванням усіх зауважень Профспілки.

Після обговорення інформації президія прийняла рішення підготувати коментар до нової редакції Положення про атестацію педагогічних працівників, провести навчання голів організаційних ланок обласної організації, продовжити практику навчання профспілкового активу та членів атестаційних комісій з питань атестації педагогічних працівників.

Члени президії обговорили інформацію про участь дітей членів Профспілки Чернігівської обласної організації у міжнародному проєкті  під назвою «Літо дружби», договір на реалізацію якого заключили Профспілка працівників освіти і науки України та Профспілка освіти і науки Литовської Республіки “LŠMPS”,  і дали позитивну оцінку перебування дітей у дитячому таборі литовських колег.

Президія виділила кошти  на ЗСУ та розподілила матеріальну допомогу членам Профспілки.

Було розглянуто ще ряд питань і прийнято відповідні  рішення.

Насамкінець голова обласної організації вручила Нагрудний  знак ЦК Профспілки “Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України ”    Нечаю Олександру Івановичу,   голові профспілкової організації Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу імені І.Я. Франка, члену президії комітету обласної організації і подякувала за багаторічну роботу  у Профспілці.
20240816_123150

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>