зображення_viber_2024-08-14_22-05-24-570Профспілка працівників освіти і науки України та Профспілка освіти і науки Литовської Республіки “LŠMPS” заключили спільний міжнародний проєкт  під назвою “Літо дружби”. Спілчани Литви уже третій рік поспіль радо вітають українських  дітей у себе.

зображення_viber_2024-08-14_22-05-45-922З 5 по 11 серпня у Литві побували  три десятки школярів із п’яти областей України. Вперше  серед них були і діти членів Профспілки, які працюють у закладах і установах  освіти Чернігівської області.

“Літо дружби” проходило у таборі на території містечка Вісагінас. Облаштування і організацію табору повністю забезпечили литовські колеги. Сюди входило проживання у зручних  кімнатах,  4-разове харчування,  проведення  різноманітних конкурсів, ігор, спортивних, туристичних та інтелектуальних  змагань, цікавих екскурсій.

Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України   та Чернігівський обласний  комітет взяли на себе транспортні витрати, включаючи підвезення дітей до місця відпочинку і в зворотному напрямку, екскурсійні і туристичні підвезення у Литві.

зображення_viber_2024-08-14_22-05-36-772Впродовж зміни діти відвідували історично-краєзнавчі місця, архітектурні памʼятки, що відображають давню історію литовського народу, та брали участь у різноманітних цікавих заходах.  У  таборі панувала атмосфера дружби та поваги один до одного.

Додому діти повернулися задоволеними, з приємними враженнями, фотознімками, гарними подарунками і сувенірами. Ця поїздка  до Литви на сьогодні стала ще одним  відчутним кроком у напрямку зміцнення співдружності між двома країнами,  що дуже важливо для нас особливо зараз, під час війни.

Ми щиро вдячні  литовським колегам і особисто керівнику Литовської Профспілки працівників освіти і науки Егідюсу Мілешінасу (Egidijus Milešinas) за дружній, теплий прийом, за корисний відпочинок і цікаву організацію дозвілля для наших дітей.

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>